duminică, 25 ianuarie 2009

“ Daca nu faci hituri, nu existi!”


Putine sunt persoanele care ajung in sufletul celorlalti de fiecare data diferit. Si daca i-ai cucerit din prima clipa, e imposibil sa nu le daruiesti o muzica de calitate cu fiecare melodie lansata. 3rei Sud-Est intra in inimile noastre ca la inceput. Simtiti din randurile care urmeaza :


- Cum arata muzica anilor 1997?


- Cand ne-am lansat noi, prin vara, muzica era foarte diferita. Intr-adevar de atunci, ea a evoluat foarte mult, insa avea parfumul ei. Si acum cand ascult acele piese vechi, le ascult cu placere. Dance-ul de atunci prindea foarte repede. Cantecul nu era commercial fara partile de rap. Refenele usor cantabile care s-au pastrat si astazi, iar melodiile erau mai lente, mai intime. Dance-ul de acum duce mai mult spre house.


- Ce gen muzical crezi ca prinde in prezent cel mai mult publicul?


- Dance-ul acapareaza multi oameni. Sunt multe trupe de pop-rock, ca Iris, Holograf sau Directia 5 care dupa atatia ani au foarte multi fani. Dar dance-ul e mai popular, mai pe intelesul oamenilor.


- Care este reteta de succes a unei trupe in general?


- In primul rand, muzica. Daca nu faci hituri, nu existi.Totul pleaca de la hituri: ai hit existi, nu ai hit, nu existi. Foarte important e sa-ti construiesti un brand. Sunt trupe care nu au mai scos nimic de foarte

multa vreme si au supravietuit datorita faptului ca au marcat foarte puternic o perioada si inca traiesc din succesul acelor vremuri. Conteaza foarte mult calitatea produsului pentru ca oamenii asculta numeroase cantece, dar foarte putine ajung cu adevarat in sufletul lor. E din ce in ce mai greu sa reusesti, dar poate satisfactia e si mai mare atunci cand ajungi sus.


- Cum creste o trupa?


- Trebuie sa ai suficient talent pentru a cuceri publicul. Mai exact e un cumul de calitati : talent, noroc, un compozitor bun, o piesa buna, o casa de discuri care sa te promoveze si sa produca un videoclip foarte bun. Spre exemplu melodia, ea trebuie facuta in functie de artist, sa i se potriveasca caracterului lui, a felului in care arata. Iar o formatie creste daca are mai multe hituri. Sunt trupe care fac un hit si dupa un an nu mai auzi nimic de ele. De fapt, ele treptat dispar, succesul li se diminueaza si oamenii le uita. Si e firesc. Atat timp cat le dai piese bune, cat ei simt ca ii respecti si ca le sustii atentia prin munca ta, ei te primesc in inima lor. Dar daca vad ca ai o ascensiune frumoasa si in continuare scazi scotand piese din ce in ce mai proaste, inseamna ca ceva nu e in regula si te elimina usor din acel loc pe care ti l-au rezervat in sufletul lor.


Noiembrie 2007

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu